Pleidooi voor verplicht pensioenplan bij scheiding

Marike Knoef is een van de sprekers op het ledenbijeenkomst van donderdag 20 juni aanstaande. De hoogleraar empirische micro-economie aan de Universiteit Leiden zal spreken over inzicht in pensioen bij consumenten.

Knoef kwam afgelopen zaterdag nog uitgebreid als pensioendeskundige aan het woord in een artikel van Het Financieele Dagblad over het pensioenakkoord. De tweede spreker op de ledenbijeenkomst is Ingrid Leene, bestuurslid van de organiserende Pensioenorde. Ingrid houdt een pleidooi voor invoering van een verplicht pensioenplan, als aanvulling op het Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021.

De ledenbijeenkomst vindt op donderdag 20 juni plaats, op Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Voorafgaand aan het congres start om 14.00 uur de eerste algemene ledenvergadering van de Pensioenorde, de nieuwe beroepsvereniging van pensioendeskundigen. Ook niet-leden van de Pensioenorde zijn welkom op het congres, dat rond 15.00 uur van start gaat en aan het einde van de middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Lees hier meer over de ledenbijeenkomst van 20 juni