Wekelijks overzicht van jurisprudentie en nieuwe wetgeving over pensioen

De Pensioenorde voegt de website Pensioenkennis.nl toe aan haar eigen website. Daarmee krijgen leden van de beroepsvereniging voor pensioendeskundigen toegang tot een unieke kennisbank op pensioengebied. Bovendien krijgen ze voortaan wekelijks een overzicht van alle relevante jurisprudentie en wet- en regelgeving op pensioengebied.

Wekelijkse update

In de Pensioenorde Kennisbank zijn uitspraken van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad te vinden over de laatste zes jaar, van 2013 tot nu dus. Elke uitspraak is voorzien van commentaar door een van de pensioenspecialisten die de website continu vullen.

Naast jurisprudentie bevat de Pensioenorde Kennisbank over diezelfde periode vakartikelen, besluiten van instanties als de AFM en nieuwe wet- en regelgeving op pensioengebied. Die besluiten zijn eveneens voorzien van toelichting en duiding.

Zoekfunctie

Leden van de Pensioenorde hebben hier nu per direct toegang toe gekregen, op het besloten deel van de website van de beroepsvereniging. Zij kunnen in de database zoeken, bijvoorbeeld op stukken die betrekking hebben op een bepaalde sector of type pensioenregeling.

Nieuws van de week

Borgert Tegel, samen met Johan van Eekhout duo-voorzitter van de Pensioenorde, is blij dat de kennisbank beschikbaar komt voor alle leden. “De wet en -regelgeving op pensioengebied is continu in beweging. Om dat op de voet te volgen vergt veel tijd. Wij helpen de pensioenprofessional daar nu enorm bij. Zij krijgen wekelijks een e-mail met een link naar het nieuws van die week. Een heel waardevolle toevoeging aan het lidmaatschap van de Pensioenorde.”

Interesse?

Geïnteresseerde pensioenprofessionals kunnen voor de laatste drie maanden van 2019 kosteloos lid worden van de Pensioenorde. Zij krijgen daarmee automatisch toegang tot de unieke Pensioenorde Kennisbank. “Na de kennismaking mogen ze eind dit jaar beslissen of ze lid willen blijven of niet.”